Mindfulness, vad är det? Kanske det kan hjälpa dig att hitta ditt lugn och trygghet i en stressig vardag.

Träning i mindfulness utvecklar individens förmåga att vara medvetet närvarande i sitt liv, uppmärksam på vad som sker både i omgivningen och i sig själv och inte minst att öva upp sin medkänsla både med sig själv och andra. Det leder till minskad stress och oro samt till ökad koncentrationsförmåga och livskvalitet.

Effekterna med mindfulnessträning är väl belagda i forskning. Nya rön kommer att läggas upp här på hemsidan med jämna mellanrum.

Mindfulness i skolan

Är du lärare eller arbetar i annan roll i skolvärlden? Är ni nyfikna på vad mindfulnessträning kan innebära för era elever? Många års träning och forskning har visat mycket bra resultat på bl a elevernas välmående, koncentrationsförmåga och förbättring av studieresultat när de tränat mindfulness på skoltid. Välkommen att höra av dig så berättar jag gärna mer!

Om mig

Den 9 januari 2017 diplomerades jag som Mindfulnessinstruktör Steg 1 för Dr Ola Schenström vid Mindfulnesscenter AB. Framöver kommer jag att erbjuda mindfulnessträning för individer och grupper på olika platser och kommer även eventuellt att hålla föreläsningar om mindfulness för företag.

Under maj-juni 2017 gick jag en vidareutbildning i Mindfulness för skolan och lära mig mer om hur man kan hjälpa barn och ungdomar till ett större lugn och fokus, på skolor och andra ställen där man vill pröva denna fantastiska metod att lära sig hantera med- och motgångar i livet.

Själv började jag träna mindfulness för några år sedan då jag upplevde att jag höll på att förlora kontrollen över mig själv och min vardag. Stressen var förlamande och jag kände ständigt att jag inte kunde landa i nuet och inte slappna av. När jag då provade en kurs i mindfulness upptäckte jag ganska snart hur effektivt och kraftfullt det var i all sin enkelhet. Helt utan dyr utrustning, konstiga mantran eller jobbiga gymnastiska övningar! Därför vill jag nu kunna hjälpa andra prova denna träning i medveten närvaro som kan förändra så mycket i dem själva! Varför inte prova själv och se vad du upptäcker?

Följ mig gärna på Facebooksidan Corkei Mindfulness!

Lunchrast på Mindfulnessinstruktörskursen.

Aktuella kurser

Sommarprogram 2018!

Under juni och juli kör vi Mindful Morgon kl 8.00-9.00. Vi blandar andningsövningar, kroppsscanning och mindful yoga mellan tillfällena. Efter träningen har du möjlighet att köpa en underbar ekologisk frukost i Café Sköna Bönor, i samma lokal! Kostnad för Mindfulness 100:-, frukost tillkommer för den som vill ha. Ta med yogamatta, kudde och filt om du vill!

Detta program kör vi till och med 31 juli. Välkommen helt själv eller med vänner!

Är du nyfiken och vill vara med? Ring 0703-088316 eller e-mail info@corkei.se. Har du bara frågor är det också bara att höra av sig!

 

Hösten 2018

Från september 2018 planeras olika upplägg av kurser. Det kommer att annonseras här, på Facebook, på Strömstads Hälsohus och i lokal media vilka kurser det blir.

Har du önskemål om någon kort kurs på ditt företag för stressade anställda? Eller mindfulnessträning för barn och ungdomar på din skola? Hör av dig i så fall så kan vi komma överens om en lösning för dig/er!

Hösten 2018

I Strömstad och Tanum med omnejd finns möjlighet att få prova på vad mindfulnessträning innebär och se om du tror det kan göra något för just dig! Beroende på hur många som är intresserade och var ni finns kan det bli på fler ställen. Lämna namn, telefonnummer och vilken kommun du bor i till e-mail info@corkei.se eller sms till 0703-088316. Du kan också ringa om du vill veta mer.

Välkommen!