Mindfulness, vad är det? Kanske det kan hjälpa dig att hitta ditt lugn och trygghet i en stressig vardag.

Träning i mindfulness utvecklar individens förmåga att vara medvetet närvarande i sitt liv, uppmärksam på vad som sker både i omgivningen och i sig själv och inte minst att öva upp sin medkänsla både med sig själv och andra. Det leder till minskad stress och oro samt till ökad koncentrationsförmåga och livskvalitet.

Effekterna med mindfulnessträning är väl belagda i forskning. Nya rön kommer att läggas upp här på hemsidan med jämna mellanrum.

Mindfulness i skolan

Är du lärare eller arbetar i annan roll i skolvärlden? Är ni nyfikna på vad mindfulnessträning kan innebära för era elever? Många års träning och forskning har visat mycket bra resultat på bl a elevernas välmående, koncentrationsförmåga och förbättring av studieresultat när de tränat mindfulness på skoltid. Välkommen att höra av dig så berättar jag gärna mer!

Om mig

Den 9 januari 2017 diplomerades jag som Mindfulnessinstruktör Steg 1 för Dr Ola Schenström vid Mindfulnesscenter AB. Framöver kommer jag att erbjuda mindfulnessträning för individer och grupper på olika platser och kommer även eventuellt att hålla föreläsningar om mindfulness för företag.

Under maj-juni 2017 gick jag en vidareutbildning i Mindfulness för skolan och lära mig mer om hur man kan hjälpa barn och ungdomar till ett större lugn och fokus, på skolor och andra ställen där man vill pröva denna fantastiska metod att lära sig hantera med- och motgångar i livet.

Själv började jag träna mindfulness för några år sedan då jag upplevde att jag höll på att förlora kontrollen över mig själv och min vardag. Stressen var förlamande och jag kände ständigt att jag inte kunde landa i nuet och inte slappna av. När jag då provade en kurs i mindfulness upptäckte jag ganska snart hur effektivt och kraftfullt det var i all sin enkelhet. Helt utan dyr utrustning, konstiga mantran eller jobbiga gymnastiska övningar! Därför vill jag nu kunna hjälpa andra prova denna träning i medveten närvaro som kan förändra så mycket i dem själva! Varför inte prova själv och se vad du upptäcker?

Följ mig gärna på Facebooksidan Corkei Mindfulness!

Lunchrast på Mindfulnessinstruktörskursen.

Aktuella kurser

I oktober startade en kortare kurs på mysiga Hamnmagasinet på Resö. Kursen heter "Nyfiken på mindfulness" och du lär dig grunderna och principerna i mindfulnessträning. Om du vill kan du sen fortsätta träna själv eller gå ytterligare kurser för att fördjupa din egen träning och nå längre i ditt välmående. Kursen kommer att gå fem onsdagar fr o m 11 oktober 2017 kl 18.30.

Är du också nyfiken och vill vara med? Ring 0703-088316 eller e-mail info@corkei.se. Har du bara frågor är det också bara att höra av sig!

Är ni några som är nyfikna på annan plats i närområdet, Strömstad, Tanum, Grebbestad t ex? Vill ni ha prova-på-kväll? Jag kommer gärna och visar hur det går till! Det finns möjlighet att dra igång kurser även på andra orter i Tanums omnejd.

Prova-på-tillfällen

I Strömstad och Tanum med omnejd finns möjlighet att få prova på vad mindfulnessträning innebär och se om du tror det kan göra något för just dig! Beroende på hur många som är intresserade och var ni finns kan det bli på fler ställen. Lämna namn, telefonnummer och vilken kommun du bor i till e-mail info@corkei.se eller sms till 0703-088316. Du kan också ringa om du vill veta mer.

Välkommen!